Myskikurpitsahummustahna

Vegaanisen myskikurpitsahummuksen maun salaisuus on paahdetussa kurpitsassa ja valkosipulissa. Herkullinen hummus sopii loistavasti rapean Snäkkärin päälle ja ruokien lisukkeeksi.

  • ei sisällä pähkinää
  • gluteeniton
  • kananmunaton
  • laktoositon
  • maidoton
  • soijaton
45 min Helppo 10 annosta

Valmistusaineet

  • 0,5 kg myskikurpitsaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk (230g) kikherneitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tahinia
  • suolaa
  • juustokuminaa
  • Pinnalle paprikajauhetta

Valmistusohje

  1. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi.
  2. Laita kurpitsakuutiot ja valkosipulinkynnet uunivuokaan.
  3. Lisää öljy, suola, paprikajauhe ja juustokumina ja sekoita kevyesti.
  4. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  5. Laita paahdetut kurpitsat ja valkosipulit mausteineen tehosekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon kikherneet, sitruunamehu, öljy ja tahini. Sekoita, kunnes hummus on tasaista. Lisää tarvittaessa suolaa ja juustokuminaa
  6. Laita hummus tarjoilukulhoon, anna maustua hetken ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle paprikajauhetta.

Hyviä pikku juttuja!