Omenapiirakka

Oliiviöljy sopii myös leivontaan! Omenapiirakka by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

Omenapiirakka:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Borges extra mild oliiviöljyä
  • 2 kpl isohkoa omenaa kuorittuna ja krouvisti pilkottun
  • tomusokeria
  • ripaus suolaa

Suolakaramelli:

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl voita
  • suolaa

Valmistusohje

Omenapiirakka

  1. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kuumenna uuni 180°C.
  2. Mittaa kaikki ainekset, paitsi omenat, kulhoon ja sekoita kunnes saat tasaisen massan.
  3. Laita massa oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan.
  4. Asettele pilkotut omenat tasaisesti vuokaan ja laita uuniin. Paista noin 20 – 25 minuuttia tai kunnes piirakka kypsyy kauttaaltaan.
  5. Anna piirakan vetäytyä hetki paiston jälkeen ja ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile suolakaramellin kanssa.

Suolakaramelli

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä huolellisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  2. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja suolalla.
  3. Sekoita hieman jäähtyneen massan joukkoon nokare voita ja tarjoile omenapiirakan kera.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.