Pasha ja appelsiini-rusinasiirappi

Pasha kuuluu pääsiäinen juhlapöytään. Tähän perinteisellä reseptillä valmistettavaan pashaan lisätään rusinoita, saksanpähkinää ja appelsiinia. Tarjoile pasha makean rusina-appelsiinisiirapin kera.

Helppo

Valmistusaineet

Pasha:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 dl Sun-Maid rusinoita
  • 0,5 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kuohukermaa

Appelsiini-rusinasiirappi:

Valmistusohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita.
  3. Lisää vaniljasokeri, maitorahka ja appelsiinista puristettu mehu.
  4. Pilko veitsellä rusinoita ja pähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää joukkoon.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja lisää nostellen seoksen joukkoon.
  6. Aseta massa harsoliinalla vuorattuun pashamuottiin. Pashamuotin sijaan voit käyttää esimerkiksi kahvisuodatinta tai siivilää.
  7. Laita pasha valumaan jääkaappiin seuraavaan päivään.
  8. Valmista appelsiini-rusinasiirappi.
  9. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos tiivistyy siirappimaiseksi.
  10. Jäähdytä.
  11. Tarjoile appelsiini-rusinasiirappi pashan kera. Voit koristella pashan appelsiinisiivuilla.

Klassikot eivät ikinä petä. Pääsiäinen ilman pashaa ei taida olla pääsiäinen ollenkaan...