Peggyn piparminttu-suklaakahvikakku

Silloin kun tekee mieli jotain todella herkkua, suklaista ja täyteläistä mutta sopivan raikasta. Tee Peggyn piparminttu-suklaakahvikakkua! Herkuttele itse, perheen kanssa tai tee ystävälle ihanaksi ruokalahjaksi. Miten vaan, tämä on takuulla yksi parhaista kahvikakuista joita olet ikinä maistanut!

120 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Taikina:

  • 200 g pehmeää voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl Hungry Chef Vaalea Sämpyläjauho
  • 150 g crème fraîchea
  • 2 rkl murskattuja piparminttukarkkeja

Suklaakastike:

Valmistusohje

  1. Voitele kakkuvuoka voilla ja ripottele vuoan pinta kauttaaltaan kaakaojauheella. Murskaa piparminttukarkit.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaasula joukkoon, hyvin sekoittaen.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä suklaaseos, piparminttukarkit ja crème fraîche joukkoon.
  5. Ripottele jauhoseos sekaan pienissä erissä kepeästi sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  6. Nosta vuoka uuniin ja paista uunin alatasolla 175°C asteessa noin 50-60 minuuttia uunista riippuen.
  7. Ota vuoka uunista, jäähdytä hetki ja kumoa sen jälkeen kakku ritilän päälle vuoasta irrottaen.

Tee kakun jäähtyessä suklaakastike:

  1. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja kerma kattilaan. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
  2. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on sileän kiiltävää.
  3. Ota seos levyltä ja lusikoi hieman jäähtynyt suklaakastike jäähtyneen kakun päälle.
  4. Koristele päällinen piparminttukarkeilla tai mielesi mukaan.