Peltirusinapulla

Rusinapulla on parasta herkkua kahvipöytään, joten valmista sitä kerralla pellillinen! Peltirusinapullan täytteessä on reilusti rusinoita ja jogurttia.

Helppo

Valmistusaineet

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • Voiteluun 1 kananmuna

Täyte :

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.
  2. Lisää joukkoon kardemumma, ruokosokeri, suola ja kananmuna.
  3. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi.
  4. Lisää rasva ja loput jauhoista pienissä erissä koko ajan hiljalleen vaivaten.
  5. Peitä taikina liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  6. Kaada taikina voideltuun peltiin ja muotoile hieman käsin.
  7. Anna kohota jälleen noin 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
  8. Sekoita hunaja ja suola jogurttiin.
  9. Painele useita koloja kohonneen taikinan pintaan ja lisää noin teelusikallinen jogurttia sekä saman verran rusinoita kaikkiin koloihin.
  10. Paista rusinapullaa 175 asteessa noin 25 ̶ 30 minuuttia.

Tarjoile kylmän maidon kanssa!

Pullantuoksua ei voita mikään, paitsi rusinapullan tuoksu!