Peltirusinapulla

Perinteinen rusinapulla on saanut uudet täytteet. Rusinat tietenkin löytyy, mutta lisäksi tässä kätevässä peltiversiossa maistuu jogurtti!

Helppo

Valmistusaineet

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • Voiteluun 1 kananmuna

Täyte :

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.
  2. Lisää joukkoon kardemumma, ruokosokeri, suola ja kananmuna.
  3. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi.
  4. Lisää rasva ja loput jauhoista pienissä erissä koko ajan hiljalleen vaivaten.
  5. Peitä taikina liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  6. Kaada taikina voideltuun peltiin ja muotoile hieman käsin.
  7. Anna kohota jälleen noin 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
  8. Sekoita hunaja ja suola jogurttiin.
  9. Painele useita koloja kohonneen taikinan pintaan ja lisää noin teelusikallinen jogurttia sekä saman verran rusinoita kaikkiin koloihin.
  10. Paista rusinapullaa 175 asteessa noin 25 ̶ 30 minuuttia.

Tarjoile kylmän maidon kanssa!

Pullantuoksua ei voita mikään, paitsi rusinapullan tuoksu!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.