Perunakroketit

Vaihtelua perunalisukkeeseen saat tekemällä maukkaita perunakroketteja. Pienellä vaivannäöllä arkinenkin ruoka muuttuu juhlavaksi näillä palleroilla.

Helppo

Valmistusaineet

  • 500 g perunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 50 g perunajauhoja
  • 50 g voita
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl oliiveja
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • kananmunaa panerointiin
  • korppujauhoja panerointiin
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa vettä
  2. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja paseeraa siivilän läpi tasaiseksi ja anna jäähtyä
  3. Hienonna oliivit, aurinkokuivattu tomaatti sekä rusinat
  4. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen perunan sekaan ja muotoile massasta pingispallon kokoisia palloja
  5. Pyöritä pallot vatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa
  6. Kuumenna 3 cm kerros öljyä paksupohjaisessa kattilassa ja friteeraa pallot kauniin ruskeiksi niitä tasaisesti käännellen 2 – 3 minuutin ajan

Tarjoa salaatin kanssa tai kanan lisukkeena.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.