Pestosolmut

Kun haluat hieman juhlavampia sämpylöitä, kokeile tätä Taste of Nikinmäen pestosolmureseptiä. Ihanan pehmeät, pestolla täytetyt solmusämpylät maistuvat sellaisenaan tai kruunaavat illallisen, brunssipöydän tai välipalahetken.

120 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Sämpylätaikina:

  • 12 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmunan keltuainen

Pesto:

Valmistusohje

Tee ensin sämpylätaikina:

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää keltuainen, sokeri ja suola.
  3. Alusta 2/3 jauhoista nesteen sekaan ja lisää tämän jälkeen voi kuutioina joukkoon
  4. Kun voi on sekoittunut taikinaan lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa vielä noin 10min
  5. Anna kohota liinan alla noin 1 tunti

Taikinan kohotessa tee pesto:

  1. Kuori valkosipulit ja pilko hieman basilikaa pienemmäksi.
  2. Lisää kaikki ainekset tehosilppuriin ja aja tasaiseksi massaksi tai silppua kaikki pieneksi ja sekoita lopuksi morttelissa öljyn kanssa

 

  1. Kippaa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 10 palaan
  2. Kauli pala kerrallaan pitkittäin mahdollisimman ohueksi levyksi.
  3. Levitä levyn pintaan ohuesti pestoa, jättäen reunat tyhjiksi
  4. Rullaa levy pitkittäin rullalle ja leikkaa tanko terävällä veitsellä pitkittäin keskeltä puoleen väliin halki
  5. Tämän jälkeen pyöräytä tangosta solmu ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille
  6. Anna pestosolmujen kohota vielä vartin verran
  7. Paista 225 asteessa 15-25min kunnes pestosolmut ovat kauniin kullankellertäviä