Pizza blanco metsäsienillä

Tässä vaaleassa pizzassa tomaattikastike korvataan valkosipuliöljyllä. Makua pizza blancoon antavat vuohenjuusto sekä herkulliset tuoreet kantarellit.

Helppo

Valmistusaineet

Täyte:

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 0,5 l kantarelleja
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g emmental-raastetta
  • 100 g vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Valmista pizzapohja sekoittamalla kädenlämpöiseen veteen hiiva, osa jauhoista ja suola.
  2. Alusta taikinaksi ja lisää oliiviöljy sekä loput jauhot.
  3. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin viisi minuuttia.
  4. Kohota taikinaa hieman ja muotoile kahdeksi pizzapohjaksi.
  5. Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja hienonnettuja valkosipulin kynsiä, jotta valkosipulin maku irtoaa öljyyn.
  6. Siirrä öljy-valkosipuliseos toiseen astiaan ja freesaa pannulla hienonnettua sipulia sekä kantarelleja hetken.
  7. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.
  8. Levitä valkosipuliöljy pizzapohjien päälle ja lisää emmental-raaste.
  9. Lisää päälle kuullotettu sipuli-kantarelliseos ja vuohenjuusto nokareina.
  10. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 8–12 minuuttia.
  11. Lisää pizza blancon pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.

Nauti alkupalana tai pääruokana.

Valkoinen pizza. Koska Chef rakastaa kaikenvärisiä pizzoja!