Pizza Puttanesca

Lifestyle-bloggaaja ja intohimoimen ruokaharrastaja, White Trash Disease –blogin Nata uskoo, että kun raaka-aineet ovat laadukkaat ja välineet kunnossa, on pizzallakin erinomainen mahdollisuus onnistua.

Nata otti tavoitteeksi tehdä version Pizza Puttanescasta Hungry Chef –pizzajauhot apunaan.  Testaa miten tämä pizzojen klassikko valmistuu Natan ohjeilla!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Taikina:

Tomaattikastike:

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tl hienoa suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täytteet:

  • 1/2 pkt anjoviksia
  • kourallinen oliiveja
  • kourallinen isoja anjoviksia
  • 1 pallo buffalomozzarellaa

Valmistusohje

Valmista taikina edellisenä päivänä. Tästä tulee 4 pienehköä pizzaa.

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauho ja kuivahiiva (kuivahiiva takaa tasalaatuisemman lopputuloksen kuin tuorehiiva).
  2. Liota suola veteen.
  3. Lisää vesi jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää myös öljy.
  4. Vaivaa taikinaa 7-10 minuuttia. Jos taikina tahtoo jäädä käsiin kiinni, niin lisää öljyä.
  5. Taikinan kuuluu lopuksi olla purkkamaisen venyvää ja pehmeän tuntuista.
  6. Jaa taikina neljään osaan, pyöritä osista pallot.
  7. Jauhota esimerkiksi uunivuoka tai muu laakea astia, aseta taikinapallot vuokaan, kaada kädelle öljyä ja valele pallot öljyllä.
  8. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.


Tomaattikastikkeen valmistus:

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
  2. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kastikkeen pitää jäädä melko nestemäiseksi.


Pizzan valmistus:

  1. Kuumenna uuni ja uunipelti 250 asteeseen.
  2. Muotoile yön yli kohotetuista taikinapalloista pizzapohjat venyttämällä taikinaa käsien välissä, älä kauli.
  3. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike ja kypsennä uunissa noin 3-4 minuutin verran.
  4. Lisää täytteet ja kypsennä vielä noin 4 minuuttia tai kunnes mozzarella on sulanut.

Tarjoile heti.

Tämä klassikko ei petä koskaan! Kokeile ja ylläty.