Pizzetta alkupalaksi

Pikku pizzetta on vaatimattoman oloinen, mutta juuri sen vuoksi yllättääkin maukkaudellaan. Alkupalaksi tai aperitiivien kanssa  sopiva ihanan valkosipulinen ja raikas ruokahalun herättäjä on helppo tarjottava.  Pääosaan nousee herkullinen pizzapohja, joka paistetaan uunissa valkosipuliöljyn kanssa ennen kuin sen päälle ripotellaan maukasta yrttisalaattia ja juustoa. Juustoksi sopii niin vuohenjuusto, parmesaani kuin sinihomejuustokin.

60 min Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

Salaattikastike:

Pizzan päälle:

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 tl punaista balsamiviinietikkaa
  • 2 kourallista babypinaattia
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa
  • n. 100 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

  1. Valmista pizzataikina.
  2. Sekoita vesi, kuivahiiva, suola ja öljy.
  3. Vispaa joukkoon jauhot, kunnes taikina tarttuu vispilään.
  4. Vaivaa käsin,  mutta vain hetki, kunnes taikina on tasainen.
  5. Jätä taikina lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan noin 20 minuutiksi.
  6. Mittaa öljy pieneen kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
  7. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  8. Jauhota leivinpaperi uunipellillä. Kaada taikina pellille ja muotoile taikinasta pitkänomainen ohut pizzapohja.
  9. Levitä päälle kaksi ruokalusikallista öljy-valkosipuliseosta ja säästä loput salaattikastiketta varten.
  10. Nosta pizza uuniin 20 minuutiksi.
  11. Leikkaa kevätsipulinvarret viipaleiksi ja sekoita pinaatinlehtien ja lehtipersiljan kanssa salaattikulhossa.
  12. Sekoita ylijääneen öljyn joukkoon noin 1 teelusikallinen viinietikkaa ja mustapippuria.
  13. Paahda pinjansiemeniä hetki paistinpannulla, jotta niihin tulee kultainen väri.
  14. Kun pizzapohja on valmis, sekoita salaattikastike salaatin joukkoon.
  15. Ripottele pizzapohjan päälle salaattia, pinjansiemeniä ja sinihomejuustoa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa heti.

Alkupalapizza, voisiko paremmin aterian aloittaa!?