Punainen thai-kanacurry

Täyteläinen thai-kanacurry valmistuu nopeasti Lagomin kanafileistä ja currytahnasta. Nauti kanacurry mintulla maustetun riisin kera ja viimeistele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä.

30 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Punainen thai-kanacurry:

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 50 g punaista currytahnaa
  • 1 tlk (4dl) kookosmaitoa
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 tl tuoretta inkivääriraastetta
  • 2 kpl limen mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • tuoretta korianteria
  • 100 g paksoita
  • 8 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl jasminriisiä
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 2 dl cashewpähkinää

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja currytahna. Kuullota hetki. Lisää kookosmaito, halkaistu sitruunaruoho, inkivääriraaste ja limen mehu. Mausta ripauksella suolaa ja hauduta hetki. Poista sitruunaruoho, sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja suurusta kastike. Lisää hienonnettu tuore korianteri ja pieneksi pilkottu paksoi sekä murennetut kanafilepalat. Hauduta hetki, kunnes kanapalat ovat lämmenneet.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ylimääräinen neste pois ja lisää hienonnettu minttu. Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla ja viimeistele kanacurry niillä.