Rusinacookies

Rusinacookies – kaakaon paras kaveri! Parhaimmillaan ne ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä. Pelastaa minkä tahansa päivän.

Helppo

Valmistusaineet

  • 150 g tummaa suklaata
  • 250 g voita
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa

Valmistusohje

  1. Sulata suklaa vesihauteessa
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen ja sulatettu suklaa
  3. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa, rusinat, pähkinät sekä vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe ja sooda
  4. Sekoita taikina tasaiseksi
  5. Muotoile taikinasta leivinpaperille tasapaksuisia 5cm halkaisijaltaan olevia cookieseja. Jätä väliä cookiesien välille, sillä ne leviävät paistettaessa.
  6. Paista cookieseja 150 asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia

Tarjoa rusina-cookiesit jäähtyneinä (jos maltat odottaa) kylmän maidon kera.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.