Rusinakeitto ja uuniriisipuuro

Riisipuuron hautuessa uunissa on hyvin aikaa keitellä maukas rusinakeitto. Tämä on suorastaan klassikko!

Keskitaso

Valmistusaineet

Rusinakeitto:

  • 1 pkt (250 g) Sun-Maid rusinoita
  • 1,5 l vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • 3 rkl perunajauhoja

Uuniriisipuuro:

  • 1,5 l punaista maitoa
  • 3 dl puuroriisiä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

  1. Laita ensin riisipuuro uuniin valmistumaan: Mittaa ainekset kahden litran kokoiseen voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa 1 tunti 20 minuuttia.
  2. Sekoita 2-3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  3. Puuron ollessa uunissa, valmista rusinakeitto: Laita kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko, vaniljatanko ja rusinat.
  4. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes rusinat pyöristyvät.
  5. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Kaada ohuena nauhana, hitaasti sekoittaen keittoon.
  6. Kuumenna ja anna keiton pulpahtaa kerran tai pari. Nosta pois levyltä.
  7. Tarjoile puuro rusinakeiton kanssa ja matkaa lapsuuden jouluihin makumuistoissasi!

Rusinakeitto uppoaa riisipuuroon kuin kuuma veitsi voihin!