Rusinaleipä sillivoilla

Juhlakauden sormisyötäväksi sopii herkullinen tumma rusinaleipä sillivoin kera tarjoiltuna. Rusinaleipä kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jolloin se ehtii vetäytyä ja on helpompi leikattava.

Keskitaso

Valmistusaineet

Rusinaleipä:

  • 5 dl piimää
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 50 g voita
  • 1 rs (250 g) Sun-Maid rusinoita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl mallasta
  • 2 tl suolaa

Sillivoi:

  • 5 kananmunaa
  • 50 g voita
  • 50 g silliä
  • 1/2 dl Sun-Maid rusinoita
  • tuoretta tilliä
  • valkopippuria
  • tilliä ja rusinoita koristeluun

Valmistusohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen piimään kuivahiiva.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Lisää kuivat ainekset vähitellen koko ajan taikinaa sekoittaen.
  3. Lisää voisula. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia ja siirrä taikina voideltuun leipävuokaan.
  4. Anna kohota vielä hetki.
  5. Paista rusinaleipä 170-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä leipä vielä uunin jälkilämpöön hautumaan.
  6. Valmista sillivoi. Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä hieman.
  7. Kuori kananmunat ja poista keltuaiset.
  8. Murskaa kananmunat ja sekoita pehmeä voi hakkeluksen joukkoon.
  9. Hienonna silli, rusinat ja tilli joukkoon.
  10. Mausta valkopippurilla.
  11. Leikkaa leivästä haluamasi kokoisia siivuja ja laita päälle sillivoita. Koristele leivät tillillä ja rusinoilla.

Juhlaan kuin juhlaan sopiva ihana suupala