Sienisalaatti

Syksyn sienisaaliista saa makoisan salaatin, johon rusinat tuovat ihanaa makeutta.

Helppo

Valmistusaineet

  • 5 dl liuotettuja suolasieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ dl rusinoita
  • 200 g smetanaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 kaltattua tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta rakuunaa koristeeksi

Valmistusohje

  1. Silppua sienet, sipuli, valkosipuli, tilli ja rusinat hienoksi silpuksi
  2. Sekoita smetanaan hunaja ja pippuri. Kalttaa kuoresta viilletyt tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi
  3. Kuori tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Säästä salaattiin myös tomaateista valunut neste
  4. Sekoita ja koristele tuoreella rakuunalla

Tarjoa paahtopaistin ja tumman leivän kanssa.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.