Sipuli-possupata ja puikulaperunamuusi

Sipulinen porsaanlihapata saa raikkaan vivahteen hedelmistä. Tarjoile rusinoilla, omenalla ja luumulla höystetty possupata puikulaperunamuusin kera. Ohje on neljälle hengelle.

Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Sipuli-possupata:

  • n. 600 g porsaan kassleria
  • 3 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 dl lihalientä
  • 4 dl omenamehua
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 dl Sun-Maid rusinoita
  • 1/2 dl Sunsweet luumuja
  • 1 omena
  • tuoretta timjamia

Puikulaperunamuusi:

  • 1 kg puikulaperunoita
  • suolaa
  • 1/2 dl kermaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

  1. Leikkaa porsaan kassler noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit, kuullota hetki ja lisää porsaan lihat.
  3. Kypsennä lihoja hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää lihaliemi ja omenamehu ja hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  5. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja sekoita joukkoon.
  6. Lisää rusinat, luumut, kuutioitu omena ja tuoretta timjamia.
  7. Hauduta vielä noin 30 minuuttia ja anna padan vetäytyä.
  8. Kuori puikulaperunat ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi.
  9. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia.
  10. Lämmitä kerma ja voi erillisessä kattilassa.
  11. Valuta vesi pois perunoista ja muhenna perunat.
  12. Lisää joukkoon kerma-voiseos.
  13. Mausta ripauksella suolaa.
  14. Tarjoile possupata puikulamuusin kera.

Lämmittävä possupata on todellista lohturuokaa!