Suklaa-mangotäytekakku
Tässä käytetty suklaakakkupohja on täyteläinen, mehevä, todella helppo tehdä ja monikäyttöinen. Ohjeessa mangotäyte, mutta täytteitä ja kuorrutetta vaihtelemalla tämä kakku taipuu moneen. Miten olisi suklaa-mansikkakakku, tupla- tai triplasuklaakakku, kirpeänsuloinen sitruuna-suklaakakku…
Helppo
Valmistusaineet
Kakkupohja:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl voisulaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- Kostutukseen appelsiinimehua tai -limua
Täyte:
- 2 dl mangolla maustettua maitorahkaa
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk Lemon Curd -tahnaa
Kuorrutus:
- 200 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
- 3 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl Van Houten kaakaojauhetta
- kermaa tai maitoa
Valmistusohje
Pohja:
- Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää niihin muut kuivat aineet. Sekoita huolella.
- Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmunat, sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä sekoittamasta liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa vehnäjauhoista.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm) ja paista 175 -asteisessa uunissa 40 – 50 minuuttia. Kokeile välillä pohjan kypsyyttä cocktailtikulla. Pohja on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
- Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täyttämistä, mielellään seuraavaan päivään.
Täyte:
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maustettu rahka ja sekoita hyvin.
- Tarkasta maku ja makeuta tarvittaessa sokerilla.
Valmistus:
- Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta alin pohjista applesiinimehulla tai -limulla.
- Levitä kakkupohjalle kerros Lemon Curd -tahnaa. Lisää tahnan päälle kerma-mangorahkatäytteestä puolet.
- Laita keskimmäinen pohja paikalleen, toista kohdasta 2.
Kuorrutus:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri.
- Lisää siivilöity kaakaojauhe ja tuorejuusto voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
- Mikäli vaahto tuntuu liian jämäkälle, notkista sitä lisäämällä maitoa tai kermaa tilkka kerrallaan, samalla sekoittaen.
- Kuorruta kakku jäähdytettynä. Pyörivä alusta helpottaa kakun kuorruttamista.
Halutessasi todella suklaisen kuorrutteen, lisää kuorrutteen voi-sokerivaahtoon loppuvaiheessa vielä sulatettua suklaata.
Van Houten on valloittanut jo monen suklaan ystävän sydämen. Näitä suklaisia reseptejä on pakko kokeilla. Van Houten - vähän vaativampaan makuun!