Suklaa-rusinamousse

Tämä pehmeän täyteläinen mousse on ihanan maukas jälkiruoka, johon makua ja kepeyttä tuo appelsiininkuori. Parhaimmillaan mousse on kunnolla maustuneena, joten tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Helppo

Valmistusaineet

  • 1,25 dl maitoa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 180 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
  • 1 dl rusinoita
  • 1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa maito, keltuaiset, rusinat, sokeri ja appelsiininkuoret kattilassa. Pidä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua
  2. Ota kattila liedeltä, lisää kuumaan seokseen suklaarouhe ja vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä
  3. Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri tiukaksi vaahdoksi
  4. Nostele valkuaisvaahto kevyesti käännellen suklaaseokseen
  5. Jaa seos annosmaljoihin ja laita jääkaappiin tekeytymään 4-5 tunniksi

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.