Suklaajuustokakku

Paistamatta valmis, liivatteeton, kylmässä valmistuva juustokakku on suussa sulava. Tässä reseptissä likaantuu monta kulhoa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!

Keskitaso

Valmistusaineet

Pohja:

  • 12 kpl Digestive -keksejä
  • 70 g voita sulatettuna
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta

Täyte:

  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl kermaa

Valmistusohje

Pohja:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulinta apuna käyttäen hienoksi muruksi.
  2. Lisää sulatettu voi ja siivilöity tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 25-27 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  4. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Sekoita keskenään tuorejuusto, 100 g sokeria, vaniljasokeri ja kananmunankeltuaiset.
  3. Lisää tuorejuusto-sokeri-munamassaan sulatettu suklaa.
  4. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahtoon loppu sokeri.
  5. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  6. Lisää kermavaahto tuorejuusto-suklaamassaan.
  7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti massaan.
  8. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta.
  9. Kakku tekeytyy jääkaapissa yön yli tai pakastimessa neljässä tunnissa.

Pohjaan voi kokeilla myös muita kuin Digestive keksejä, esimerkiksi Savoiardi-kekseistä tulee mahtava pohja. Tarjoile kakku kylmänä, koristele suklaarouheella tai kaakaojauheella. Voit halutessasi käyttää maitosuklaan tilalla valkosuklaata.

Van Hauten -suklaareseptit ovat suloisen herkullisia: reseptejä, jotka vievät sinut ajatuksissasi mummolan pirttipöydän ääreen.