Suklaakeksiresepti isompaan herkkunälkään Sunsweetiltä

Luumu ja suklaa sopivat käsittämättömän hyvin yhteen! Tämä Taste Of Nikinmäen jättimäinen luumu-suklaakeksi lähentelee jo kakkua. Voit tehdä taikinasta hyvin myös pieniä keksejä

120 min Helppo 8 annosta

Valmistusaineet

Luumu-suklaakeksi:

  • 1 pss(200 g) Sunsweet luumuja pilkottuna
  • 5 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 175 g sulatettua, jäähtynyttä voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl intiaanisokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 kokonainen kananmuna
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 200 g suklaata murustettuna

Hapankermavaahto lisukkeeksi:

  • 1 prk Valio Double Cream kermaa
  • 1 prd (150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Laita kulhoon jauho, suola, sooda ja maissijauho.
  2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi yleiskoneessa ja sähkövatkaimella.
  3. Lisää voivaahdon joukkoon kokoinanen kananmuna, sitten keltuainen koko ajan vatkaten.
  4. Lisää luumusilppu ja sekoita hyvin.
  5. Lisää vaahdon joukkoon jauhoja vähän kerrallaan nuolijalla/kauhalla sekoitellen.
  6. Lopuksi lisää suklaamuruset ja sekoita hyvin.
  7. Anna olla kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
  8. Ennen valmistamista ota lämpimään n. 15min aikaisemmin.
  9. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  10. Painele taikina vuokaan ja paista noin 45min.

Tarjoile hapankermavaahdon kanssa – vatkaa kermat paksuksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.