Suklaavanukas

Helppotekoinen suklaavanukas arkijälkiruoaksi, välipalaksi tai muuten vaan makeannälkään. Van Houten kaakaolla loihdit täyteläisen suklaisen vanukkaan, jota on helppo tuunata moneen eri makuun.

30 min Helppo 2 annosta

Valmistusaineet

  • ½ l maitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • koristeeksi / mausteeksi vohveleita, suklaarouhetta, kookoshiutaleita, pähkinöitä...

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet sekaisin kattilassa.
  2. Lisää maito (käytä mielellään täysmaitoa).
  3. Kuumenna seosta hiljalleen, kunnes se sakeutuu.
  4. Poista kattila liedeltä ja lisää voi ja vaniljasokeri.
  5. Kaada suklaavanukas annosmaljoihin ja jäähdytä.
  6. Peitä suklaavanukas jäähtymisen ajaksi esim. kelmulla, jotta siihen ei tule kalvoa päälle.

Suklaavanukkaan voit maustaa vaikkapa piparminttuöljyllä tai muilla aromeilla, voit lisätä sekaan pähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai suklaarouhetta. Koristele suklaavanukas vaikkapa vohveleilla tai pipareilla.

Van Houten on valloittanut jo monen suklaan ystävän sydämen. Näitä suklaisia reseptejä on pakko kokeilla. Van Houten - vähän vaativampaan makuun!