Granola

Rusinat sopivat granolaan kuin nenä päähän!

Itsetehty granola on terveellinen aamu- ja välipalaherkku. Granolaan voi laittaa oikeastaan mitä vain siemeniä, pähkinöitä sekä viljoista valmistettuja hiutaleita, leseitä ja rouheita. Rusinat kuuluvat ehdottomasti hyvään granolaan. Ne tuovat rapeaan herkkuun pehmeän tahmeaa rakennetta ja mukavaa luonnollista makeutta. Tämän ihanan ohjeen meille kehitti Prisca Leclerc ja siitä tulee n. 1 litra valmista granolaa.

Valmistusaineet

Mausteliemi
1 dl vettä
0,5 dl siirappia
0,5 dl kookossokeria
0,5 tl kanelia
1 rkl kookosöljyä
hyppysellinen suolaa
.
Kuivat aineet
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl härkäpapu- tai hernerouhetta
70 g suolaamattomia pähkinöitä
0,75 dl (42 g) Sun-Maid rusinoita

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Valmista mausteliemi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Älä anna kiehahtaa.
  3. Mittaa kuivat aineet (kaikki muut paitsi pähkinät ja rusinat) suureen kulhoon ja sekoita.
  4. Kaada lämmin liemi kulhoon, sekoita se ainesten joukkoon ja anna imeytyä hetki.
  5. Levitä seos leivinpaperille, uunipellille ja anna paahtua ja kuivua 30-40 minuuttia uunissa.
  6. Lisää pähkinät 20 minuutin kohdalla.
  7. Lisää rusinat, kun olet nostanut pellin uunista.
  8. Granola kuivahtaa vielä jäähtyessään. Anna granolan jäähtyä pellillä.
  9. Säilytä granola kannellisessa purkissa. Nauti granola maidon tai jogurtin kera.

Kuivia aineksia voi vaihtaa maun mukaan, kunhan määrät pysyvät samana. Gluteenittoman granolan voi valmistaa gluteenittomista kaurahiutaleista tai käyttäen muita gluteenittomia tuotteita.

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›