Juuresburgundi

Syksyn juurekset parhaimmillaan!

Juuresburgundi sisältää syksyn makuja parhaimmillaan! Herkulliset rusinat tuovat makeutta täyteläiseen pataan.

Valmistusaineet

1 kg punajuurta
300 g erivärisiä porkkanoita
500 g maa-artisokkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl punaviiniä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
8 dl kasvislientä
100 g Sun-Maid rusinoita
1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen
tuoretta timjamia
pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja maa-artisokat ja pilko juurekset muutamaan osaan.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.
  3. Lisää pilkotut juurekset ja kuullota hetki.
  4. Lisää tomaattipyree, punaviini ja mausteet.
  5. Kuullota hetki, jotta maut yrtistä ja mausteista irtoavat. Lisää kasvisliemi.
  6. Kypsennä juurekset hiljalleen hauduttaen, noin 30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa rusinat ja suurusta pata maissitärkkelyksellä.
  7. Koristele tuoreella timjamilla ja pekaanipähkinöillä.
  8. Voit lisätä juuresburgundiin muitakin juureksia tai vaikka metsäsieniä oman maun mukaan.

Nauti hyvässä seurassa!

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›