Peltirusinapulla

Pullantuoksua ei voita mikään, paitsi rusinapullan tuoksu!

Rusinapulla on parasta herkkua kahvipöytään, joten valmista sitä kerralla pellillinen! Peltirusinapullan täytteessä on reilusti rusinoita ja jogurttia.

Valmistusaineet

Pullataikina
5 dl maitoa
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai leivontamargariinia
Voiteluun 1 kananmuna
Täyte
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl Sun-Maid rusinoita

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.
  2. Lisää joukkoon kardemumma, ruokosokeri, suola ja kananmuna.
  3. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi.
  4. Lisää rasva ja loput jauhoista pienissä erissä koko ajan hiljalleen vaivaten.
  5. Peitä taikina liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  6. Kaada taikina voideltuun peltiin ja muotoile hieman käsin.
  7. Anna kohota jälleen noin 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
  8. Sekoita hunaja ja suola jogurttiin.
  9. Painele useita koloja kohonneen taikinan pintaan ja lisää noin teelusikallinen jogurttia sekä saman verran rusinoita kaikkiin koloihin.
  10. Paista rusinapullaa 175 asteessa noin 25 ̶ 30 minuuttia.

Tarjoile kylmän maidon kanssa!

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›