Perunakroketit

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.

Vaihtelua perunalisukkeeseen saat tekemällä maukkaita perunakroketteja. Pienellä vaivannäöllä arkinenkin ruoka muuttuu juhlavaksi näillä palleroilla.

Valmistusaineet

500 g perunaa
2 kananmunan keltuaista
50 g perunajauhoja
50 g voita
½ dl rusinoita
½ dl oliiveja
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
kananmunaa panerointiin
korppujauhoja panerointiin
öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa vettä
  2. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja paseeraa siivilän läpi tasaiseksi ja anna jäähtyä
  3. Hienonna oliivit, aurinkokuivattu tomaatti sekä rusinat
  4. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen perunan sekaan ja muotoile massasta pingispallon kokoisia palloja
  5. Pyöritä pallot vatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa
  6. Kuumenna 3 cm kerros öljyä paksupohjaisessa kattilassa ja friteeraa pallot kauniin ruskeiksi niitä tasaisesti käännellen 2 - 3 minuutin ajan

Tarjoa salaatin kanssa tai kanan lisukkeena.

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›