Risotto-rusinapallot

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.

Risottoa hieman eri muodossa kuin yleensä. Näiden risotto-rusinapallojen valmistus vie hetken, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!

Valmistusaineet

3 dl risottoriisiä
8 dl kana- tai kasvislientä
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl voita
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
½ dl rusinoita
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
suolaa ja pippuria
öljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa
  2. Lisää sipuli ja freesaa muutama minuutti, älä ruskista
  3. Laita riisi joukkoon ja jatka freesaamista kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi
  4. Lisää puolet nesteestä ja hämmennä kunnes kaikki neste on imeytynyt. Kaada loput liemestä sekaan ja jatka sekoittamista
  5. Riisin ollessa melkein kypsää lisää sekaan loput ainekset ja nosta kattila sivuun liedeltä
  6. Siirrä risotto kulhoon jäähtymään ja laita jääkaappiin 1 tunniksi
  7. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi. Ota reilu ruokalusikallinen riisiseosta ja pyöritä siitä kostein käsin kiinteitä palloja
  8. Nostele pallot varovasti reikäkauhaa käyttäen kattilaan ja paista muutama minuutti kunnes pallot ovat kullanruskeita

Pallot sopivat hyvin lihan lisukkeeksi tai sellaisenaan salaattiin

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›