Rusina-pähkinäleipä

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.

Mikä voisi olla parempaa kuin vastapaistetun leivän tuoksu? No tietenkin vastapaistetun rusina-pähkinäleivän tuoksu!

Valmistusaineet

1 dl rusinoita
1 dl pähkinöitä
½ pkt tuorehiivaa
10 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
5 dl vettä
1 rkl suolaa
1 tl sokeria

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia
  2. Lisää rusinat, pähkinät ja suola ja jatka vaivaamista vielä kymmenen minuuttia
  3. Anna taikinan levätä puoli tuntia kulhossa liinan alla
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi palloiksi. Nostele leivät pellille leivinpaperin päälle niin, että niillä on tilaa nousta. Anna leipien nousta leivinliinan alla noin tunnin
  5. Tee leipiin muutama viilto pintaan ja kostuta leipiä pinnasta vedellä ennen uuniin laittoa
  6. Paista leipiä 200 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›