Rusinabagelit

Rusinabagelit eli vesirinkelit saavat nimensä kypsennystavasta eli ne kiehautetaan nopeasti siirapilla maustetussa vedessä ennen paistoa. Bagelit voit täyttää mielesi mukaan suolaisilla tai makeilla täytteillä.

Valmistusaineet

50 g voita
2,5 dl vettä
1 rkl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl ruokosokeria
1/2 tl kanelia
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Sun-Maid rusinoita
Keitinveteen:
1 l vettä
2 rkl siirappia
Pinnalle:
1 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

  1. Sulata ensin voi ja jäähdytä.
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Lisää joukkoon suola, ruokosokeri ja kaneli.
  4. Lisää puolet vehnäjauhoista ja alusta taikinaksi.
  5. Vaivaa taikinaa ja lisää vähitellen loput vehnäjauhot.
  6. Lisää jäähtynyt voisula ja rusinat.
  7. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  8. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  9. Leivo taikina jauhotetulla alustalla pitkäksi tangoksi.
  10. Jaa tanko 10 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  11. Kuumenna isossa kattilassa siirapilla maustettu vesi kiehuvaksi.
  12. Paina pullien keskelle reikä ja venytä rinkeleiksi.
  13. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30 sekuntia molemmin puolin.
  14. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
  15. Paista bageleita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  16. Halkaise rusinabagelit jäähtyneinä.
  17. Täytteeksi voit lisätä suolaisia tai makeita täytteitä haluamasi mukaan.
  18. Täytteenä voi olla esimerkiksi jogurttia, hunajaa, kanelia ja banaania tai vuohenjuustomoussea, tomaattia ja rucolaa tai hummusta ja murskattuja rusinoita.

Varaa erilaisia täytteitä ja nauti!

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›