Sipuli-possupata ja puikulaperunamuusi

Lämmittävä possupata on todellista lohturuokaa!

Sipulinen porsaanlihapata saa raikkaan vivahteen hedelmistä. Tarjoile rusinoilla, omenalla ja luumulla höystetty possupata puikulaperunamuusin kera. Ohje on neljälle hengelle.

Valmistusaineet

Sipuli-possupata
n. 600 g porsaan kassleria
3 sipulia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
3 dl lihalientä
4 dl omenamehua
1 rkl maissitärkkelystä
2 dl Sun-Maid rusinoita
1/2 dl Sunsweet luumuja
1 omena
tuoretta timjamia
Puikulaperunamuusi
1 kg puikulaperunoita
suolaa
1/2 dl kermaa
50 g voita

Valmistusohje

  1. Leikkaa porsaan kassler noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit, kuullota hetki ja lisää porsaan lihat.
  3. Kypsennä lihoja hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää lihaliemi ja omenamehu ja hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  5. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja sekoita joukkoon.
  6. Lisää rusinat, luumut, kuutioitu omena ja tuoretta timjamia.
  7. Hauduta vielä noin 30 minuuttia ja anna padan vetäytyä.
  8. Kuori puikulaperunat ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi.
  9. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia.
  10. Lämmitä kerma ja voi erillisessä kattilassa.
  11. Valuta vesi pois perunoista ja muhenna perunat.
  12. Lisää joukkoon kerma-voiseos.
  13. Mausta ripauksella suolaa.
  14. Tarjoile possupata puikulamuusin kera.

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›