Täytetyt paprikat
Lohturuokaa parhaimmillaan. Täytettyjen paprikoiden jauhelihatäyte yllättää ruokaisuudellaan ja maukkaudellaan.
Helppo
Valmistusaineet
- 250 g jauhelihaa
- 4 paprikaa
- öljyä
- 1 pieni sipuli
- 4-5 perunaa
- 100 g ranskankermaa
- 1 dl rusinoita
- 100 g herneitä tai papuja
- 1 tl chilijauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 2 rkl soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla
- Pilko perunat 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Paista kuutioita paistinpannulla reilussa öljyssä kunnes peruna on melkein kypsää
- Lisää jauheliha, sipuli, rusinat, herneet sekä mausteet ja jatka paistamista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää lopussa ranskankerma ja sekoita tasaiseksi
- Täytä paprikat ja asettele uunipellille. Laita päälle vielä ohut kerros juustoraastetta
- Paista paprikoita noin 20 min 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea
Reseptistä riittää tuhdiksi alkupalaksi neljälle tai pääruoaksi kahdelle.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.