Valkosuklainen rahka-rusinapiirakka

Makeankirpeä rahkapiirakka on leivonnaisten klassikko

Rusinat ja rahka ovat herkullinen yhdistelmä. Tässä reseptissä makuun tulee täyteläisyyttä valkosuklaalla. Halutessasi voit lisätä rusinoiden joukkoon marjoja, esimerkiksi puolukoita. Murotaikinapohjan leipomisen sijaan voit käyttää valmismurotaikinaa. Tarjoile rahkapiirakka jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Valmistusaineet

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
Täyte
3 dl Sun-Maid rusinoita
150 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin pohja.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen.
  4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Lisää esipaistetun pohjan päälle rusinat.
  7. Sulata valkosuklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan.
  8. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri.
  9. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja sekoita.
  10. Lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen, sekä lopuksi sitruunamehu ja perunajauho.
  11. Kaada täyte rusinoiden päälle ja paista 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia
  12. Anna rahkapiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Sun-Maid

Tutustu tuotteisiin ›