MAIDOTON KURPITSA-LUUMUKEITTO

Ihanan pehmeät ja makeat luumut Sunsweetiltä!

Piristä kurpitsakeittoa luumuilla!

Valmistusaineet

300 g kurpitsaa kuorineen (esim. lajiketta Hokkaido)
200 g porkkanoita
1 pala tuoretta inkivääriä (n. saksanpähkinän kokoinen)
1 sipuli
2 rkl kasvisöljyä
8 dl kasvislientä tai –fondia
Suolaa ja pippuria
Cayennepippuria
1 luomulime
120 g Sunsweet luumuja
1 dl Blue Diamond Almond Breeze Orginal -mantelijuomaa
4 pientä varsisellerin oksaa lehtineen

Valmistusohje

  1. Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
  2. Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
  3. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) ja mantelijuoma soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen.
  4. Tarjoa keitto kupeista ja laseista!

Sunsweet

Tutustu tuotteisiin ›