Uuniomenat

Omenaa voi hyödyntää muutenkin kuin piirakassa. Ihanat uuniomenat maistuvat milloin vain, mutta erityisesti syksyn kirpeissä, pimenevissä illoissa oman sadon omenoita kannattaa hyödyntää.

Helppo

Valmistusaineet

  • 4 isoa omenaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, pähkinät ja rusinat. Sekoita
  3. Leikkaa omenoista kannet pois (noin 2 cm)
  4. Koverra siemenkodat pois ja täytä omenat rusina- pähkinäseoksella
  5. Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle
  6. Kaada vielä vaahterasiirappia omenoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.