Välimerellinen kana-kasvispelti Peggyn tapaan

Helppoa, hyvää ja herkullista! Sitä kaikkea on Peggyn kana-kasvispelti, joka valmistuu yhden pellin taktiikalla. Lagomin kanafileitä kannattaa olla aina varuilla ja Borgesin öljyjä löytyy tietenkin aina kaapista paria eri laatua 😉

60 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Marinadi:

  • 0,5 dl Borges Classic oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Kana-kasvispelti:

Valmistusohje

Valmista ensin marinadi:

  1. Raasta hyvin huuhdeltu sitruuna.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa.

Tee välimeren kana-kasvispelti:

  1. Huuhtele paprikat, munakoiso, perunat, kesäkurpitsa ja tomaatit.
  2. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  3. Puolita munakoiso ja kesäkurpitsa ja viipaloi. Leikkaa perunat veneiksi ja jätä tomaatit kokonaisiksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita kaikki kasvikset kulhoon sekaisin.
  5. Kaada päälle marinadi ja sekoita hyvin.
  6. Levitä kasvikset uunivuoalle, ripottele päälle Lagomin kanafileet sekä feta.
  7. Suojaa vuoka foliolla.
  8. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.
  9. Poista folio ja jatka paistamista vielä 20 minuutin ajan.
  10. Ota vuoka ulos uunista, pirskota päälle hieman Borgesin extra-virgin oliiviöljyä ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
  11. Nauti!