Välimerellinen lammaspata Sunsweetin tapaan

Lammaspataan mehevyyttä ja makua tuovat luumut, jotka mureuttavat lihaa luontaisesti. Pataruoan muhiessa voi touhuilla vaikka jälkiruoan valmiiksi, kurkkaa Peggyn idea pääsiäisen pashamuniin!

240 min Keskitaso 6 annosta

Valmistusaineet

Välimeren lammaspata:

  • 1 kg karitsan paistia
  • 2 rkl Borges oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl pippurisekoitusta myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 sitruunankuori raastettuna
  • 2 dl Sunsweet luumuja
  • 8 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 1 rosmariinin oksa

Valmistusohje

  1. Nosta karitsanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha noin 2-3 cm kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta huuhdeltu sitruunankuori.
  4. Paista lihat pannulla tilkassa öljyä, kunnes liha saa kauniin paistopinnan. Siirrä lihat pataan.
  5. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle mausteet, lihaliemi , sitruunankuori ja tomaattipyre.
  6. Anna nesteen kiehahtaa ja kaada seos pataan. Lisää joukkoon lopuksi luumut ja yrtit. Sekoita.
  7. Hauduta ruokaa uunissa 150ºC asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha on suussa sulavaa.
  8. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.