Välimerellinen parsa-alkuruoka

Parsaa, rapeaa prosciutto-kinkkua & tonnikalamajoneesia by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

  • 1 puntti vihreää tuoretta pastaa
  • 1 pkt Prosciutto-kinkkua
  • 100 g babypinaattia
  • 50 g vuonankaalia
  • 1 ps lehtisalaattia
  • 1 ps Lollo Rosso -salaattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Tonnikalamajoneesi:

  • 200g maustamatonta majoneesia
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Poista parsasta puumainen osa päistä ja kuori kevyesti.
  2. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja paahda kuumalla pannulla oliiviöljyn kera ja mausta suolalla. Varo kypsentämästä liikaa. Parsa saa jäädä hieman napakaksi.
  3. Tämän jälkeen laske hieman lämpöä ja laita kinkut pannulle oliiviöljyn kanssa ja paista molemmilta puolilta, kunnes ovat rapeita.
  4. Pese ja kuivaa salaatit. Asettele tarjoilukulhoon ja laita päälle paahdetut parsat ja rapeat kinkut.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Tarkista maku. Voit halutessasi korvata salaatit muilla lajikkeilla.

Tonnikalamajoneesi

  1. Yhdistä valutettu tonnikala ja majoneesi huolellisesti.
  2. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja sitruunanmehu.
  3. Mausta pippurilla ja oliiviöljyllä sekä tarvittaessa suolalla. Tarkista maku.
  4. Tarjoile salaatin kanssa.

Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.