Grillivartaat

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.

Aina on hyvä sää grillata. Oliiviöljy sopii grilliin kuin sinappi makkaraan! Grillivartaat by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Mausteiset karitsakebab-vartaat

Raaka-aineet

1 kg karitsan tai naudan jauhelihaa (kasvisversioon esim. tofua)
1 punasipuli hienonnettuna
1 puntti persiljaa hienonnettuna
½ puntti minttua hienonnettuna
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl juustokuminaa
1 rkl kanelia
1 dl hunajaa
suolaa
pippuria
Lisäksi:
vartaisiin kasviksia maun mukaan, esim.
punasipulia
paprikaa
kesäkurpitsaa
Borges Classic oliiviöljyä
tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

Hienonna yrtit hienoksi ja laita jauhelihan tai tofun kanssa kulhoon. Lisää lopuksi kuivat mausteet sekä oliiviöljy ja hunaja sekä hienonnettu punasipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita massa huolellisesti. Pyöritä massasta noin 60 g pyöryköitä ja laita vartaaseen punasipulin, paprikan ja kesäkurpitsan kanssa. Voitele vartaat ennen grillausta huolellisesti oliiviöljyllä. Viimeistele oliiviöljyllä sekä korianterin lehdillä.

Borges

Tutustu tuotteisiin ›