Herkullista häränrintaa ja salsa verde

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.

Häränrintaa ja salsa verde -kastiketta by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Häränrinta

Raaka-aineet

puolikas käsittelemätön häränrinta 1 iso tölkki olutta
6 kpl valkosipulia
2 rkl tummaa ruokokidesokeria
1 rkl cayennepippuria 3 rkl paprikajauhetta
2 sipulia hienonnettuna 1 dl oliiviöljyä
suolaa pippuria

Valmistusohje

Mausta häränrinta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Hiero päälle marinadi ja lopuksi kaada joukkoon olut. Laita 180-200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, jonka jälkeen laske lämpöä 160 asteesen ja käännä liha. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä, jotta liha ei pääse kuivumaan. Anna olla uunissa vielä 45 minuuttia tai kunnes liha on mureaa.

Leikkaa ohutta siivua lihasta ja tarjoile salsa verden kera.

Salsa verde

Raaka-aineet

2 kpl valkosipulinkynttä
1/2 dl kapriksia
3-4 pientä anjovisfilettä
1 puntti basilikaa hienonnettuna 1/2 puntti minttua hienonnettuna 1 puntti persiljaa hienonnettuna 1 rkl dijon-sinappia
2 rkl punaviinietikkaa 3 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Yhdistä aineet kulhossa ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta pippurilla suolalla ja tarkista maku. Tarjoile häränrinnan kaverina.

Borges

Tutustu tuotteisiin ›