Hummus ja feta-paprika-dippi

PERINTEIKKÄÄT JA LAADUKKAAT OLIIVIÖLJYT
Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.

Helpot & herkulliset dipit by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Paprika-Feta-Cashew -Dippi

Raaka-aineet

200 g fetajuustoa
2-3kpl punaista paprikaa 100 g cashewpähkinää 1/2 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Leikkaa paprikat ja poista siemenkodat. Laita paprikat uunipellille ja laita päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa 180 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes saavat hieman väriä pintaa ja kypsyvät. Kuori uunin jälkeen kevyesti paprikan pinta pois ja laita kulhoon.

Tämän jälkeen laita oliiviöljyä pannulle ja paahda pähkinöitä, kunnes saavat kauniin kullanruskean värin ja lisää paprikoiden joukkoon. Lisää joukkoon myös feta ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Aja sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Voit tarvittaessa ohentaa vedellä, jos tahna on liian paksua. Pirskottele pinnalle reilusti öliiviöljyä ja tarjoile paahdetun pitaleivän kera.

Hummus

Raaka-aineet

400 g kikherneitä
1 sitruunan mehu
3 rkl tahinia (seesamtahnaa) 1 murskattu valkosipulinkynsi 6 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

Valuta kikherneistä liemi ja laita valutetut kikherneet kulhoon. Ota kikherneistä liemi talteen. Lisää kulhoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Laita hummus tarjoilukulhoon, päälle reilusti oliiviöljyä ja hieman paprikajauhetta tomutettuna. Tarjoile paahdetun pitaleivän tai välimerellisten ruokien lisukkeena.

Borges

Tutustu tuotteisiin ›