Lehtikaali-kvinoasalaatti päärynällä ja fetalla

Suolaista, raikasta, hapanta, makeaa. Täydellistä!

Tämä lehtikaali-kvinoasalaatti hurmaa hetkessä kaikki herkuttelijat! Salaatti yhdistelee makuja ennakkoluulottomasti ja sekoittelee suolaista, raikasta, hapanta sekä makeaa.

Valmistusaineet

1 dl kvinoaa
100 g lehtikaalia
3 rkl Borges (luomu) extra-virgin oliiviöljyä
kourallinen minitomaatteja
2 päärynää
kourallinen rucolaa
1 pieni punasipuli
100 g fetajuustoa
0,5 dl valitsemiasi siemeniä
1 dl valitsemiasi pähkinöitä
rouhittua mustapippuria
pensasmustikoita
Kastike:
0,5 dl Borges (luomu) extra-virgin oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Huuhtele lehtikaali, ja revi se pienemmäksi kulhon pohjalle. Lisää n. 3 rkl öljyä, ja hiero öljyä lehtikaalin palasiin, kunnes tunnet niiden rakenteen pehmenevän.
  3. Puolita tomaatit, leikkaa päärynät sekä punasipuli. Murenna feta.
  4. Huuhtele rucola huolella, ja sekoita lehtikaaliin. Lisää mukaan myös siemenet, pähkinät sekä muut raaka-aineet.
  5. Sekoita kastike, ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoile ja herkuttele heti!

Ps. Vegaani? Korvaa feta samalla määrällä käyttövalmiita kikherneitä, joihin sekoitat muutaman ruokalusikallisen ravintohiivahiutaleita ja suolaa. Täydellistä niinkin!

Borges

Tutustu tuotteisiin ›