Omenapiirakka

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.

Oliiviöljy sopii myös leivontaan! Omenapiirakka by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Omenapiirakka

Raaka-aineet

2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 vaniljatanko
2 dl vehnäjauhoja
1 dl Borges extra mild oliiviöljyä
2 kpl isohkoa omenaa kuorittuna ja krouvisti pilkottuna
tomusokeria
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kuumenna uuni 180°C. Mittaa kaikki ainekset, paitsi omenat, kulhoon ja sekoita kunnes saat tasaisen massan. Laita massa oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Asettele pilkotut omenat tasaisesti vuokaan ja laita uuniin. Paista noin 20 – 25 minuuttia tai kunnes piirakka kypsyy kauttaaltaan. Anna piirakan vetäytyä hetki paiston jälkeen ja ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile suolakaramellin kanssa.

Suolakaramelli

Raaka-aineet

2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita
suolaa

Valmistusohjeet

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä huolellisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja suolalla. Sekoita hieman jäähtyneen massan joukkoon nokare voita ja tarjoile omenapiirakan kera.

Borges

Tutustu tuotteisiin ›