Maukas Piri Piri -kana

Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.

Piri Piri -kanaa by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Valmistusaineet

1 kokonainen kana
2 dl oliiviöljyä
3-4 kpl punaista chiliä
2 kpl vihreää Poblano -chiliä
1 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl paprikajauhetta
4 kpl hienonnettua valkosipulin kynttä
2 rkl vadelmaviinietikkaa tai punaviinietikkaa
1 sitruunan mehu
1 puntti persiljaa
1 puntti korianteria
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

  1. Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit.
  2. Laita chilit mortteliin ja lisää valkosipulit, paprikajauheet, etikka ja sitruunanmehu sekä hienonnettu persilja.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla ja jauha massa tasaiseksi massaksi.
  4. Hiero kanan pintaan ja anna maustua noin tunti ennen kypsentämistä.
  5. Laita kana uunivuokaan ja hiero marinadia ja oliiviöljyä kanan pintaan vielä ennen uunia.
  6. Paahda uunissa 180C asteessa noin 45 minuuttia välillä marinadia pintaan valellelen.
  7. Lopuksi leikkaa pintaan korianteria ja nauti.

Borges

Tutustu tuotteisiin ›