Valkosuklaa-rusinavanukas

Hieman vaivannäköä ja aikaa vaativa, mutta herkullisen ihana jälkiruoka vaikka viikonlopun kiireettömimpiin ruokahetkiin.

Haastava

Valmistusaineet

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g valkosuklaata
  • ½ dl rusinoita
  • 4 kananmunankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • ruokosokeria pinnalle

Valmistusohje

  1. Kiehauta kerma, maito ja rusinat, anna jäähtyä hieman
  2. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa
  3. Vatkaa keltuaisia sekä sokeria kevyesti ja sekoita joukkoon varovasti rusina-kerma-maitoseos
  4. Kaada seos mataliin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa noin 50 -60 minuuttia. Vanukas on valmis, kun reunaa napauttaessa massa kevyesti heiluu, mutta ei aaltoile
  5. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi pienellä kaasuliekillä

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.