Van Houten no-bake minttusuklaa-juustokakku

Nonparellifanin lempikakku on tässä.  Helppo ja nopea no bake-juustokakku maistuu kesäjäätelöltä ja näyttääkin siltä.

Tässäpä helppo ja näyttävä tarjottava juhliin tai muuten vain makeannälkään.

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 100 g maustamattomia keksejä (esim. Digestive)
  • 100 g voita voita

Täyte:

  • 0,5 dl maitoa
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,25 tl piparminttuaromia
  • n. 1 dl nonparelleja

Valmistusohje

Kakku kannattaa tehdä n. 21 cm läpimitaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

  1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
  2. Sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
  3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksiseos leivinpaperille vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

    Tee täyte kahdessa osassa.

  4. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
  5. Vatkaa 2 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 200 g tuorejuustoa.
  6. Kuumenna kattilassa maito, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Kun seos on tasainen, sekoita joukkoon pehmenneet, puristellut liivatelehdet.
  7. Kaada hieman jäähtynyt seos vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten.
  8. Kaada kaakaoseos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
  9. Valmista piparminttutäyte.
  10. Laita loput liivatelehdet (3 kpl) kylmään veteen likoamaan.
  11. Vatkaa 2 dl kermaa ja 0,5 dl sokeria pehmeäksi vaahdoksi.
  12. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja piparminttuaromi. Maista ja lisää maun mukaan.
  13. Sulata liivatelehdet kattilassa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla vatkaten.
  14. Sekoita joukkoon nonparellit, kaada jo hieman jähmettyneen suklaamassan päälle ja tasoita tasaiseksi.
  15. Ripottele päälle runsaasti nonparelleja. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.