Banoffee piirakka

Banaani ja toffee. Täydellinen makupari.

Ihana ja helppo kakku vaikka äitienpäiväksi!

Helppo ja jo klassikoksi muodostunut banoffee -piirakka saa uutta makua eksoottisista hedelmistä. Tämä kakku on ihanan helppo valmistaa ja suklaisen pohjan voi tehdä jo illalla valmiiksi, joten aamuksi jää vain täytteiden asettelu ja herkuttelu.

Valmistusaineet

Pohja
10 kpl Digestive-keksejä
75 g voita
2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa tai valmista paksua kinuskikastiketta
1 iso banaani
1 prk Dole Tropical Gold Pina Colada (ananasta, kookosta)
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 dl rasvatonta rahkaa
kookoslastuja
nonparelleja
halkaisijaltaan n. 22 cm irtopohjavuoka

Valmistusohje

  1. Murenna keksit ja hienonna ne muusaamalla esimerkiksi perunanuijalla tai tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sekoita keksimurut ja voi huolella tasaiseksi.
  3. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voit hieman kostuttaa vuoan pohjaa, jotta leivinpaperi pysyy kiinni paremmin.
  4. Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja niin, että pohjaa nousee reunoille noin kahden settimetrin verran.
  5. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli tai ainakin tunniksi.
  6. Kaada hedelmät säilykepurkista siivilään ja valuta neste pois.
  7. Vispaa kerma vaahdoksi sokerin kera ja sekoita joukkoon rahka.
  8. Levitä pohjan päälle noin sentin verran kinuskia, leikkaa sen päälle banaanit viipaleiksi, levitä hedelmät banaanin päälle ja lusikoi kermavaahto kaiken päälle.
  9. Koristele kookoslastuilla ja nonparelleilla.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›