Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat

Koska kaikilla täytyy olla oikeus syödä näitä suklaisia mokkaherkkuja, tässä resepti gluteenittomiin ja maidottomiin mokkapaloihin, jotka maistuvat takuulla joka ikiselle, eikä kukaan erota, että kyseessä on gluteeniton leivonnainen.

Valmistusaineet

1/2 dl vettä
1/2 dl kaakaojauhetta
225 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
2 3/4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
Kuorrute
6 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g maidotonta margariinia
1/2 dl kahvia (myös pelkkä vesi käy)
nonparelleja

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Kiehauta vesi ja mittaa joukkoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja ota pois liedeltä.
  3. Mittaa isoon kulhoon kylmä margariini ja sokeri ja toiseen astiaan valmiiksi jauhot ja leivinjauhe.
  4. Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen, samalla vatkaten.
  5. Lisää jauhot vähitellen, edelleen vatkaten. Kaada lopuksi taikinan sekaan kaakaoseos ja vatkaa se tasaisesti taikinan joukkoon.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille, tasoita pinta lusikalla tai lastalla ja laita uuniin 25–30 minuutiksi.
  7. Tee kuorrute, kun pohja on tullut uunista ja jo jäähtynyt haaleaksi.
  8. Mittaa tomusokeri ja kaakao valmiiksi yhteen astiaan.
  9. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon tomusokeri-kaakaoseosta pikkuhiljaa, koko ajan vispilällä vatkaten, mieluiten siivilän läpi. Lisää välillä kahvi.
  10. Kun tomusokeri on kokonaan sulanut, kaada kuorrute heti jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita nopeasti lastalla tai lusikalla.
  11. Ripottele päälle nonparellit ja anna jähmettyä ennen leikkaamista.

Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, oletko maistanut popcorn-päällysteisiä mokkapaloja koskaan?

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›