Itsetehty suklaa

Ihmisen keho on kuin huvipuisto, joka kaipaa välillä nautintoja! Jos nauttii laadukasta suklaata kaakaossa, kakussa, kahvissa tai kastikkeessa, ei maailma voi olla paha paikka!

Mikä olisi ihanampi lahjaidea kuin itsetehdyt suklaakonvehdit? Raaka-aineita ja mausteita vaihdellen saat ihania, suussasulavia ja kauniita suklaakonvehteja tai -levyjä.

Valmistusaineet

2 dl kaakaovoita
1 dl Van Houten kaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
ripaus suolaa
mausteita maun mukaan, esim. kuivattua mansikkaa, pähkinärouhetta, manteleita...

Valmistusohje

  1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
  2. Lisää sulaneeseen kaakaovoihin kaakaojauhe.
  3. Sekoita metallisella pallovispilällä ja poista kattila lämmöltä.
  4. Lisää hunaja ja sekoita niin kauan, että se sulaa.
  5. Lisää pieni ripaus laadukasta suolaa. Lisää myös muut mausteet tässä vaiheessa, esim. piparminttuöljy.
  6. Tarkasta maku.
  7. Kaada sula suklaa muotteihin tai pellille leivinpaperin päälle.
  8. Anna jähmettyä viileässä, ei kuitenkaan jääkaapissa, sillä siellä suklaa harmaantuu.
  9. Ripottele lähes jähmettyneiden suklaakonvehtien päälle kuivattuja marjoja, hedelmiä, pähkinöitä...

Lahjaksi ystävälle tai puhtaasti itsensä hemmotteluun! Kaiva hyvä kirja ja viltti kaveriksi + käperry sohvan nurkkaan nauttimaan!

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›