Kuppikakku mikrossa

Yllätysvieraille voi leipoa suklaakakkua helposti ja nopeasti. Tämä suloinen, suklainen leivonnainen valmistuu mikrossa nopeasti ja on parhaimmillaan lämpimänä nautittuna.

Valmistusaineet

1 dl vehnäjauhoja
0,2 dl sokeria
1 pss Van Houten kaakaojuomajauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
2 kananmunaa

Valmistusohje

  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita jauhoseokseen sulatettu voi ja kananmunat. Vatkaa n. minuutin ajan.
  4. Voitele kaksi reilunkokoista kahvikuppia (tai neljä pienempää).
  5. Kaada taikina kuppeihin, huomioi, että taikina nousee reilusti. Jätä kupit siis puolilleen.
  6. Laita kupit mikroon täydelle teholle n. kahdeksi - kolmeksi minuutiksi.

Tarjoa suklaiset kuppikakut suoraan kupeista lämpinänä jäätelön kanssa tai kuorruta jäähtyneet kakut kaiken kuorrutteella (linkki). Voit tehdä myös yhden isomman kakun, tällöin pidä kakkua mikrossa n. neljän minuutin ajan.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›