Mokkapalafudge

Nämä on paras piilottaa, etteivät heti katoa parempiin suihin!

Mokkapalat taipuvat moneksi, Pullahiiren Leivontanurkka -blogissa fudgeksi ja jopa pirtelöksi! Alla fudgen ohje, kurkkaa Pullahiiren blogista ohje pirtelöön!

Valmistusaineet

Fudge:
2,5 dl sokeria
0,5 dl kahvia
1,5 dl kermaa
50 g voita
3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
150 g vaahtokarkkeja
400 g suklaata (oman maun mukaan)
Kuorrute:
50 g voita
0,5 dl kahvia
2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
suklaahippuja, nonparelleja ja sokerihelmiä

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan sokeri, kahvi, kerma ja voi.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Jatka seoksen keittämistä 5-7 minuutin ajan keskiteholla.
  4. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita hyvin.
  5. Rouhi suklaa pieneksi. Laita levy pois päältä ja lisää seoksen joukkoon vielä vaahtokarkit ja suklaat.
  6. Sekoittele seosta niin, että vaahtokarkit ja suklaa sulaa. Saat näin tasaisen fudge-seoksen.
  7. Kaada valmis fudge-massa leivinpaperilla vuorattuun noin 20cm x 25cm vuokaan. Voit öljytä leivinpaperin kevyesti, ennen fudgen kaatamista vuokaan.
  8. Nosta fudge viileään jähmettymään.
  9. Valmista kuorrute, kun fudge on viilentynyt.
  10. Sulata voi yhdessä kahvin kanssa.
  11. Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti.
  12. Levitä kuorrute lämpimänä viileän fudgen päälle ja ripottele heti haluamasi koristeet kuorrutteen päälle, ennen kuin kuorrute jähmettyy.
  13. Nosta fudge vielä noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ja leikkaa terävällä ohutteräisellä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›