Ranskalainen kaakao

Tämä kaakaoresepti jäljittelee Pariisilaisten teehuoneiden samettisen täyteläistä kaakaota.  Reseptissä on voita, mutta suhteellisen vähän sokeria.  Tumma ja täyteläinen kaakaojuoma nautitaan parhaassa seurassa ja tarkasti valittuina herkkuhetkinä. Tästä riittää neljälle ystävykselle!

Valmistusaineet

2 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 vaniljatanko
50 g voita
1 dl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
hyppysellinen cayennepippuria
hyppysellinen suolaa
8 dl kevytmaitoa

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan. Voit laittaa vaahdon valmiiksi pursottimeen, jos sinulla on sellainen.
  2. Puolita vaniljatanko ja halkaise se pituussuunnassa.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri.
  4. Sekoita seos tasaiseksi, kunnes sokeri on sulanut. Lisää vaniljatanko, cayennepippuria ja suolaa.
  5. Kaada joukkoon maitoa, ensin reilun desin verran ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasainen. Lisää loppu maito ja kuumenna kaakaota, kunnes se on höyryävän kuumaa, se ei kuitenkaan saa kiehahtaa.
  6. Kaada kaakao laseihin tai kuppeihin ja pursota päälle kermavaahto tai aseta ruokalusikallinen varovasti kaakaon pinnalle toista lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Ripottele päälle koristeeksi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Van Houten

Tutustu tuotteisiin ›